Bilförsäkring

Att jämföra priser kan verkligen löna sig när det börjar bli tal om att teckna en bilförsäkring. Det kan skilja mycket på ett år, och naturligtvis ska du som konsument ha de allra mest förmånliga priser och villkor som går att få. Nöj dig inte med att stanna kvar som kund hos det försäkringsbolag du historiskt sett varit kund hos, bara på grund av gammal vana. Var en medveten konsument och ta reda på vad som är mest gynnsamt för just dig och din situation. Det finns hundralappar, kanske till och med tusenlappar att spara genom att jämföra villkor och priser i olika försäkringar.

Få mer för pengarna

Det är inte säkert att du tjänar mest på att välja den billigaste bilförsäkringen du kan hitta. Det är därför viktigt att du inte stirrar dig blind på enbart priserna som visas, utan att du även noga tittar vad som ingår hos de olika försäkringsbolagen. Om en försäkring inkluderar en hyrbil vid reparation av din egen Volvo vid eventuell skada, men är 20 kr dyrare i månaden, kan det fortfarande vara lönsamt att välja den försäkringen, eftersom du annars kommer att få stå för denna kostnad helt själv om något händer, vilket kostar en hel del. Det finns naturligtvis även andra exempel. Vissa försäkringar inkluderar exempelvis bärgning, något som annars kan kosta mycket om du själv ska stå för hela kostnaden. Om du behöver betala 5 kr mer i månaden eller någon liknande summa, så kan det fortfarande vara en bra deal att välja det paketet. Du behöver med andra ord väga vad som ingår mot vilket pris du betalar. Du behöver också fundera över vad du tror att just du rimligtvis kan ha nytta av och vad som är helt onödigt, och därefter anpassa vilken försäkring du väljer för din bil.

Ny eller gammal bil

Naturligtvis spelar det stor roll huruvida du har en ny bil eller en gammal bil. Om du har en ny bil, eller åtminstone relativt ny, vill du troligtvis inte ha enbart en trafikförsäkring, och riskera att inte få något alls om din egen bil blir skadad. Då är troligtvis en helförsäkring bästa alternativet, och kanske kan det till och med vara aktuellt med en tilläggsförsäkring av något slag. Om du däremot kör runt i en gammal rishög som är mer eller mindre färdig för skroten, så har du troligtvis ingen lust att betala för en helförsäkring, och än mindre för en tilläggsförsäkring, då du förmodligen ändå inte får några pengar om skada skulle ske, då värdet på bilen är allt för lågt. Det går därför inte att säga exakt vilken bilförsäkring du bör välja, utan du behöver helt enkelt själv se över de olika alternativ som finns och sedan ta ställning till vad som passar dig bäst för stunden. Naturligtvis kan du byta försäkring och även försäkringsbolag senare om du hittar något mer fördelaktigt.