Trafikförsäkring

Som ny bilägare finns det saker som du måste ha kännedom om. Det finns lagar och regler som du är skyldig att följa som bilägare. En oerhört viktig punkt att se över är försäkringar. Har du tecknat en försäkring på din nya bil? vad bestämde du dig för i så fall? Blev det enbart trafikförsäkring? Valde du att satsa på trafikförsäkring och halvförsäkring eller tecknade du kanske en helförsäkring? Eller tänkte du hoppa över försäkringar helt och hållet för att spara pengar? Om det sistnämnda gäller dig är det dags att tänka om. Det finns nämligen regler som säger att du måste ha en trafikförsäkring på bilen för att den ska få användas över huvud taget. Om du struntar i att ta en trafikförsäkring och ändå ger dig ut i trafiken kan det bli kostsamt. Du kan nämligen få betala en summa för varje dag som du använder bilen utan en giltig försäkring.

Inte bara summan som är viktig

De allra flesta nöjer sig inte med att enbart teckna en trafikförsäkring till sin Nissan, utan satsar på en mer omfattande variant. Många väljer en helförsäkring för att även få ut ersättning för vagnskador på den egna bilen om olyckan är framme. Visserligen kostar detta mer än om du enbart väljer trafikförsäkringen, men de pengarna sparar du snabbt in om du behöver få bilen reparerad. Att ta de pengarna ur egen ficka kostar betydligt mer än försäkringsavgiften för några månader. Om du ska kontrollera och jämföra prisbilden för en försäkring ska du alltså inte enbart se till summan. Du måste även fundera över vad du behöver, vad som ska ingå och sedan se på helhetspriset. Även om trafikförsäkringen kostar mindre hos ett bolag än ett annat så kanske helförsäkringen som du till slut bestämmer dig för är billigare hos ett annat försäkringsbolag.

Välj en seriös aktör

En försäkring, oavsett om det är en trafikförsäkring eller en mer omfattande försäkring, är väldigt viktig och det är därför av stor vikt att du väljer en seriös aktör på försäkringsmarknaden. Det är lätt att låta sig lockas av ett nytt bolag som erbjuder låga priser, men underskatta inte värdet av ryktet. Välj ett försäkringsbolag med bra rykte, som du vet att flertalet kunder är nöjda med, oavsett om det innebär att du får betala några kronor extra. Du har helt enkelt inte råd att välja en oseriös aktör enbart på grund av att det kan hjälpa dig att spara några kronor i månaden.

Hur ska du då veta om ett försäkringsbolag är seriöst eller inte? Det är naturligtvis inte så lätt, speciellt inte om det är din första bil och första gången du ska teckna en försäkring. Till din hjälp kan du ta jämförelsesidor på nätet och du kan även leta efter omdömen från tidigare kunder. Oftast är det ett bra sätt att få veta vad kunder som har erfarenhet av de olika bolagen har att säga, baserat på egna erfarenheter.