Villaförsäkring

Är du på jakt efter att köpa hus? Eller har du kanske precis köpt en villa? Då kommer det snart att bli aktuellt att ta reda på mer om villaförsäkringar och hemförsäkringar. Eller kanske har du ägt en villa i flera års tid, men känner att det är dags att skaffa mer kunskap om dessa försäkringar, för att kunna se över både priser och villkor och kanske byta försäkringsbolag? Oavsett vilket, så hittar du i denna artikel en hel del tips om vad du bör tänka på.

Ett bra paket är fördelaktigt

Du klarar dig inte utan varken villaförsäkring eller hemförsäkring. Du bör inte välja att ha enbart det ena men inte det andra. Det kan bli kostsamt i långa loppet eftersom du kan hamna i en situation där du måste betala en hel del ur egen ficka för att åtgärda kostsamma fel som du inte hade kalkylerat med. Det kan till exempel handla om att du upptäcker ett läckage i ytskiktet i badrummet. Du kanske trodde att det ingick i hemförsäkringen. Det gör det inte. Du behöver även en villaförsäkring för att ha ett bra skydd om skador till följd av läckage eller svampangrepp dyker upp. Samma sak gäller skador på tomten. Om du enbart har valt att teckna en hemförsäkring kommer du inte långt om sådana skador dyker upp.

Då är det bara villaförsäkringen som kan hjälpa dig. Du kan naturligtvis teckna en villaförsäkring och en hemförsäkring separat men det mest fördelaktiga brukar vara att kombinera dem båda i ett paket. Då kan du ofta få ett bättre pris på din försäkringspremie, än om du istället tecknar dem båda separat. När du letar efter rätt försäkringsbolag kan det därför vara klokt att titta på vilka paketlösningar de erbjuder, vilka villkor som gäller samt vad totalkostnaden blir.

Begär offert

Du kanske är van att jämföra priser och leta bra erbjudanden och det är en fördel. Det är dock inte fullt lika enkelt när det kommer till villaförsäkringar och hemförsäkringar. Du kan inte gå ut på en jämförelsesajt och direkt se vad det kostar att ha en försäkring hos de olika bolagen. Priserna varierar nämligen beroende på vart du bor, hur stort huset är och när det är byggt. Det finns även andra faktorer som kan påverka priset. Det du behöver göra är därför att eventuellt använda jämförelsesajterna för att ta reda på vilka olika företag och alternativ som finns.

Sedan besöker du aktörernas webbsidor, läsa på mer om de olika lösningarna och slutligen begära offert från de försäkringsbolag som du kan tänka dig att välja. Du väljer själv om du begär in offert från ett företag först och tar ställning till om priset är rimligt, eller om du väljer att begära in offert från ett flertal bolag för att kunna jämföra vad de har att erbjuda innan du fattar ett beslut. Det kan visserligen vara mer tidskrävande men samtidigt har du då chansen att få det mest gynnsamma alternativet gällande villaförsäkring.